donderdag 26 maart 2020

DE MAANDEN 2020


Had ik in januari de trubbels met mijn verplaatsing per fiets met de nodige depressie waarvan ik de familie en de Adventgmeente deelgenoten maakte, komt er in februari een berichtje aangeslopen over een griepje in China dat nogal slachtoffers eiste. Nou ja: China is een kolossaal land in oppervlakte en een aantal inwoners dat één op de zeven wereldbewoners telt. Daar gebeurt altijd wat. Is het niet dat ze daar honden eten, dan is het de economie met zijn dictatuur die een bedreiging voor de wereldvrede vormt.
En de media dankt haar bestaan aan het rapporteren van slecht nieuws en ieder mens heeft wel een beetje behoefte aan sensatie. Geen nieuws is goed nieuws, zo wordt gezegd. Maar het griepje in China bleek toch wel erg besmettelijk. En in maart kreeg je het gegooi in de glazen: het jaarlijkse griepje, dat ieder land treft, bleek een pandemie, dat zich dus razensnel moordzuchtig over de hele wereld verspreidde. In april werd het dagelijks nieuws met ernstige waarschuwingen door de autoriteiten, die in toenemende mate de bewoners gingen voorlichten over de mogelijkheden de besmetting te vermijden. De pest, de cholera en de meest recente Spaanse griep van honderd jaar geleden, werden erbij gehaald.  Eerst nooit veel van virologen gehoord, nu werden die deskundigen bij nieuwsberichten en praatprogramma’s aan het woord gelaten. Er werd naast handen wassen, afstand bewaren, vooral thuisblijven, zich in quarantaine (afzondering) te plaatsen geboden. Was het voorheen het gezegde dat Nederland zeventienmiljioen coaches en scheidsrechters telde, nu werd dat aantal op Corona toegepast. Geen wonder, zelfs virologen spraken elkaar vak tegen.
Tenslotte bleven er twee mogelijkheden de boventoon voeren: de vermelde quarantaine en de gecontroleerde beheersing, welke laatste voldoende weerstand in onze lichamen zou oproepen en als elke griep de virus machteloos maken omdat het geen slachtoffers meer zou kunnen vinden.

Hoe héb ik het lef de huidige wereldtoestand te vergelijken met de algehele toestand waarin de wereld zich zich sinds de profane en Bijbelse geschiedenis zich bevindt. De geschatte drieduizend christelijke groeperingen beriepen zich op de profetieën, vooral die in Daniël en Openbaring als vervulling van de voorspellingen  van de gebeurtenissen die vlak voor de komst van Christus zouden zouden plaatsvinden, op dit moment in vervulling vinden, vergetende dat die profetieën gegeven werden in de tijd vlak na het bestaan en zelfs tijdens hun bestaan van die profeten vervuld werden, en elke generatie dacht dat zulks in hun tijd zouden plaatsvinden.

QUARANTAINE

Maar is het werkelijk zo gek deze toestand te vergelijken met het algehele gebeuren wat er volgens de Bijbel (Gods Woord voor de mensen) plaats vindt? Teksten, zelfs hele verhalen, zonder ze zelfs als metaforen of symbolen te benoemen, zijn zo veelvuldig en duidelijk, dat een lezer daaraan met maar een half woord genoeg heeft. God heeft geen begin en einde; dus heeft het heelal dat ook niet. God moet toch ergens wonen? De Satan (Lucifer-Lichtdrager-Voorlichter van God Jahweh) werd als een bliksem op de aarde gegooid wegens zijn meningsverschil met onze schepper Jahweh die het heelal bestuurt. Satan was in principe dus al veroordeeld. God maakte deze planeet, die eerst was overdekt door een vloed, bewoonbaar voor mensen. Op een voor die mensen begrijpelijke wijze werd Gods tegenstander de gelegenheid gegund de mensheid te besturen volgens zijn van God afwijkende regels.        
Satan ging rond als een briesende leeuw, zoekende wie hij kon verslinden, oftewel mensen trachten te beïnvloeden zijn nieuwe regels na te volgen.
Wij weten allen wat daarvan het gevolg was, is en zal zijn. Tenslotte zal God zijn geest over alle mensen uitgieten, zodat hun ogen open gaan en zullen erkennen dat er maar één God Jahweh is. (Er is geen andere, zo staat er). De taak van de heilige geest van Jahweh is altijd geweest: hij zal u overtuigen van wat kwaad is. Dat erkennen is voor God als rechter voldoende om het kwaad te veroordelen en uit te bannen. Het zal nooit meer “gedacht worden”” (zijn kop opteken).
God heeft en zal voorzien de mensheid van begin tot eind te redden door zijn rechterhand (uitvoerend bestuurder) naar aarde te zenden en te transformeren als mens, die door de heilige geest in staat was de verleidingen van Satan te weerstaan, wat tenslotte het eindoordeel was. God schept een nieuwe aarde (planeet) en hemel (dampkring) waar gerechtigheid heerst en geen dood, noch rouw en wat voor ellende ook, meer zal zijn.
Daarvoor was de huidige aarde in quarantaine geplaatst, zoals momenteel de mensen in quarantaine zijn geplaatst om het kwaad van het virus Corona uit te roeien. De lichamen kregen weerstandsvermogen. Zo ging het met alle eerdere virussen en zo zal het volgende en laatste grote virus worden verslaan.